De Bacchante

Chateau de l’Aulée

Chateau de l’Aulée Crémant de Loire brut uit Azay-le-Rideau

Chateau de l'Aulée

De Crémant de Loire van Chateau de l’Aulée is een prijzenwinnende mousserende wijn die gemaakt wordt door Mariëlle Henrion, oeunologe en jarenlang de wijnmaakster van de Champagnes van het gerenommeerde huis Bollinger.

  • Mariëlle gebruikt dezelfde technieken goed voor de productie van de beste Champagnes voor haar Crémants.
  • Crémants zijn mousserende wijnen die volgens de Franse wet op dezelfde wijze gemaakt moeten worden als in de Champagne.
  • Als u een alternatief voor Champagne zoekt geeft Marielle Henrion het antwoord, dit is de wijn om te proberen.
  • wordt gemaakt van 100% op het kasteel verbouwde Chenin Blanc, smaakt naar frisse appel gecombineerd met brioche.

Volgens de proefnotitie van de Engelse krant The Telegraph:

Tasting note: Made from 100 per cent chenin blanc by a woman who worked for 15 years at Bollinger, this is an exceptionally good sparkling wine. Reminiscent of pears and apples baked with walnuts. Lovely. Victoria Moore, The Telegraph”,

Crémant de Loire

Verified by MonsterInsights