De Bacchante

Crème caramel

voor de crémecreme-caramel
½ halve liter melk
6 eieren
2 vanillestokjes
250 gr suiker
voor de karamel
200 gr suiker
5 cl water

In stappen:

Crème renversée au caramel - 1
1 Benodigde ingredienten voor de crème karamel.
Crème renversée au caramel - 2
2 Doe de melk in een pan.
Crème renversée au caramel - 3
 3 Snijd de vanillestokjes in de lengterichting doormidden
Crème renversée au caramel - 4
4 Schraap er het merg met een punt van een mes uit..
Crème renversée au caramel - 5
 5 …en doe bij de melk samen met de stokjes; laat trekken bij 80°C.
Crème renversée au caramel - 6
6 Doe de suiker in een pan en voeg 5 cl water toe.
Crème renversée au caramel - 7
7 Breng aan de kook op een zacht vuur…
Crème renversée au caramel - 8
8 …laat carameliseren tot een lichte caramel.
Crème renversée au caramel - 9
9 zet de schaaltjes klaar
Crème renversée au caramel - 10
10 Doe de caramel in de schaaltjes.
Crème renversée au caramel - 11
11 Goed over de bodem verdelen.
Crème renversée au caramel - 12
12 laat hard worden.

 

Crème renversée au caramel - 13
13 doe de eieren in een schaal.
Crème renversée au caramel - 14
14 Voeg de suiker toe…
Crème renversée au caramel - 15
15 …klop enige minuten.
Crème renversée au caramel - 16
16 laat de melk niet koken.

 

Crème renversée au caramel - 17
17 Laat de melk iets afkoelen en voeg aan de eieren toe onder voortdurend kloppen.
Crème renversée au caramel - 18
18 zeef dit mengsel.\r\n\r\n

 

Crème renversée au caramel - 19
19 schep  schuim af.
Crème renversée au caramel - 20
20 Doe het warme mengsel in de schaaltjes…
Crème renversée au caramel - 21
21 .met karamel
Crème renversée au caramel - 22
22 Doe in een ovenschaal gevuld met warm water zodat de schaaltjes 3/4 in het water staan.
Crème renversée au caramel - 23
23 Zet in een voorverwarmde oven van 180°C.
Crème renversée au caramel - 24
24 Laat tussen de 25 et 30 minuten garen. Haal uit de oven en laat in het waterbad afkoelen

 

Crème renversée au caramel - 25
25 Haal uit het waterbad en droog met een doek
Crème renversée au caramel - 26
26 Zet koel weg
Crème renversée au caramel - 27
27 Snijd met een mes langs de randen van het schaaltje de crème los.

 

Crème renversée au caramel - 28
28 Leg het bord op een schaaltje en draai om
Crème renversée au caramel - 29
29 Klop voorzichtig op de schaaltjes.
Crème renversée au caramel - 30
30 …het wordt afgeraden om de crèmes uit de schaaltjes te halen en op de borden te leggen voordat ze zijn afgekoeld. Het is natuurlijk ook mogelijk de crème karamel in de ovenschaaltjes te serveren.

 

Verified by MonsterInsights