De Bacchante

Millefeuille van tonijntartaar, rinse tomaatjes en chips van aardappelen

uit het boek “Chefs, Saveur, Champagne”
Ingredienten voor 4 personnes

Millefeuille van tonijntartaar, rinse tomaatjes en chips van aardappelen

Millefeuille van tonijntartaar, rinse tomaatjes en chips van aardappelen

Voor de tonijntartaar
400 g de tonijn
citroensap
olijfolie van goede kwaliteit arbequina
bieslook fijngesneden
zout en peper
Voor de rinse tomaatjes
4 tomaatjes
bieslook fijngesneden
sherryazijn
tomatensap
Basilicum fijngesneden
Dragon fijngesneden
Zout, peper
Voor de chips
4 aardappelen
1 I arachideolie
zout en peper
Dressage en millefeuille
Salade
Radijs
Haricots verts
olijfolie
Fleur de sel de Guirande.
stap voor stap
Tonijntartaar: Snijdt de tonijn met een mes fijn. Breng op smaak met zout peper citroensap, olijfolie en bieslook
Rinse tomaatjes: Ontvel de tomaatjes door ze 30 seconden in kookend water te houden. Ontpit en snijdt in kleine blokjes. Breng op smaak met zout peper sherryazijn tomatensap, olijfolie, bieslook, basilicum en dragon.
Chips: schil de aardappelen en schaaf ze met een mandoline. Frituur ze in de arachideolie
Opmaak en millefeuille: begin met een chip , daarop een laagje tonijn, chips, eetlepel tomaat, chip, een laagjetonijn en eindig met een chip
Leg op ieder bord een takje frisee, radijs en de fijngesneden haricots verts
Maak af met olijfolie en een snufje fleur de sel
Le conseil du sommelier:
Crémant d’Alsace Rosé Domaine Frédéric Mochel

Verified by MonsterInsights