De Bacchante

Carpaccio van ananas met chocoladeijs

chocolade-mascarpone-ijs
35 cl melk,
25 cl room van 35%,
60 g chocolade,
30 g cacaopoeder,
4 eierdooiers,
150 g suiker,
150 g mascarpone
Onderstaand recept is uitsluitend geschikt voor Pacojet.
Kan vervangen worden door gewoon chocolade-ijs uit de supermarkt.
Breng de melk aan de kook. Meng de rest van de ingrediënten en klop luchtig.
Voeg de kokende melk toe en verwarm onder voortdurend roeren tot 80°C.
Laat afkoelen en meng er de mascarpone door.
Naargelang 1 à twee keer draaien in de Pacojet. U kunt het ijs ook opdraaien in de ijsmachine.

serveren
1 zoete ananas,
bosbessen,
aardbeien,
aalbessen,
ahornsiroop,
muntblaadjes
Snijd de ananas in zeer dunne plakjes en schik ze op de borden.
Knijp er een bolletje ijs op en versier het bord met aardbeien, aal- en bosbessen, een takje munt en wat ahornsiroop.

Verified by MonsterInsights