De Bacchante

Makreel met komkommer, vlierbloesemyoghurt en zwarte knoflook

makreel
1 jonge makreel
zout
citroenrasp
olijfolie

Komkommersap
2 komkommers
2 knoflookteentjes
½ sjalot
witte aecto
sushi -azijn
xantana

Komkommer
1 komkommer
zoetzuur

Vlierbloesemsiroop
1 1 zoetzuur (zie basisrecept)
100 g witte aceto
sap van 1 citroen
450 gram verse vlierbloesem

Vlierbloesemyoghurt
1 dl yoghurt
1dl karnemelk
vlierbloesemsiroop
acaciahoning
zout
limoensap
witte aceto

Muntolie
200 g druivenpitolie
1 bos verse watermunt

Zwarte knoflookballetjes
40 zwarte knoflookteentjes
5 knoflookteentjes
olijfolie
1 1 kippenbouillon
2½ g zwarte inkt
11 g agar
xantana
cayennepeper
zout
aceto

Zoetzuur
1l natuurazijn
660 cl water
330 gr suiker
10 peperkorrels
5 steranijs
3 blaadjes laurier
1 hele rode peper
Meng alle ingrediënten en breng ze aan de kook laat het hierna goed afkoelen

Jonge makreel
Maak de makreel schoon en haal ook de hu id eraf. Pekel de makreel in ongeveer een uur in het zout en de limoenrasp. Snijd de filets voorzichtig in stukke zodat er lamellen ontstaan.

Komkommersap
Maak met een sapcentrifuge sap van de komkommers, voeg de knoflook en sjalot toe en laat het sap een paar uur trekken. Zeef het sap en breng het op smaak met de witte aceto, zout en de sushi -azijn en bind het komkommersap met xantana.

kommer
Schil de komkommer, haal de kern eruit en snijd de komkommer in
linten. Leg de linten in het zoetzuur en laat dit intrekken. Haal de komkommerlint en eruit en rol ze op

Vlierbloesemsiroop
Meng alle ingredienten door elkaar en laat dit een aantal uur trekken. Giet voor gebruik door een zeef

Vlierbloesemyoghurt
Meng de yoghurt en de karnemelk. Voeg vlierbloesemsiroop naar smaak toe. Breng op smaak met de acaciahoning, zout, limoenrasp en witte aceto

Muntolie
Meng de ingrediënten in een blender en laat dit enige tijd trekken. Zeef de olie voor gebruik.

Zwarte knoflookballetjes
Fruit de knoflook in de olijfolie op laag vuur aan. Giet de bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat het even doorkoken. Pureer dit mengsel in de blender en giet het door de zeef. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng het nogmaals aan de kook en laat iets afkoelen. Doe de massa in
een spuitfles en maak een gat in de achterkant. Druppel de massa in de koude olie.

Verified by MonsterInsights