De Bacchante

Langoustine met een mousse van aardpeer, schaaldiersoepje en truffelschuim

8 grote langoustines,
3 teentjes knoflook,
1 ui,
2 wortelen,
1 prei,
1 selderijstengel,·
2 dl witte wijn,
2 lepels tomatenpuree,
peper, zout;
bieslook,
bladerdeeg
Haal de schaal van de langoustines en stoof de karkassen met de groenten in de olijfolie.
Voeg de tomatenpuree toe, bevochtigen met witte wijn en kook in.
Giet, als het vocht bijna weg is, er zoveel water bij dat alles net onder staat.
Laat 30 minuten zachtjes koken, zeef, laat voor de helft inkoken en breng op smaak met peper en zout.
aardpeer
1 aardpeer;
olijfolie,
roomboter
Schil de aardpeer en kook hem gaar in gezouten water. Giet af en pureer met room, olijfolie en boter. Breng op smaak met peper en zout.
truffel
1 dl truffeljus,
1 dl room,
1 eierdooier;
peper; zout
Kook de truffeljus en de room, laat iets afkoelen en meng er de dooier door. –
Breng op smaak met peper en zout. Giet in een kidde en zet er een gaspatroon op. Zet koel.
serveren
Doe in ieder soepkommetje een langoustine en giet de afgekoelde soep erin.
Dek af met een plakje bladerdeeg en zorg ervoor dat het goed vastgeplakt is met ei.
Zet ze in een oven van 200°C tot het bladerdeeg mooi bruin is.
Bak de overige 4 langoustines in de boter, kruid met peper en zout en leg ze op de borden.
Lepel er de puree bij.

Verified by MonsterInsights