Ingrediënten voor vier personen
- 400 gr zeebaarsfilet
- 400 gr champignons
- 150 gr boter
- 10 cl olijfolie
- 2 soeplepels honing
- 10 cl sojasaus
- 1/4 liter mineraalwater
- poeder van gedroogde eekhoorntjesbrood
- 25 gr gedroogde eekhoorntjesbrood
Bereiding
Portioneer de filets in 4 stukken.Maak de beurre noisette en zet weg. Snijdt de champignons fijn, kleur ze in een pan met boter en 5 cl olijfolie, voeg de honing toe en laat caramelliseren, deglaceer met de sojasaus en laat inkoken. Voeg het water en de 25 gr gedroogde eekhoorntjesbrood toe en laat 15 minuten zacht koken. Zeef de zo verkregen jus en laat tot de helft inkoken. Hak de champignons fijn en houd warm. Bak de zeebaarsfilet alleen op de huid in de resterende olijfolie zodat de huid krokant wordt Maak de borden op volgens de inspiratie van de dag met de champignons, jus , beurre noisete en zeebaarsfilet.
Wijnadvies een mooie Riesling van Domaine Frederic Mochel