De Bacchante

Asperges a la Flamande met garnalen

Uit: Carnet de Cuisine Stéphane Buyens

Asperges a la Flamande met garnalen

Asperges a la Flamande met garnalen

http://www.hotelfox.org/
Ingredienten
4 eieren
1 bos bieslook gesnipperd
200 gr gepelde garnalen.
16 witte asperges
200 gr geklaarde boter
Peper en zout
Kook de asperges beetgaar in licht gezouten water, laat ze uitlekken. Gebruik het kookvocht om de eieren in te koken (ongeveer 5 minuten). Dit is belangrijk omdat eieren de smaak van de asperges in het water opnemen. Pel de eieren en plet ze met een vork. Doe er per ei een eetlepel geklaarde boter en een eetlepel gesnipperde bieslook bij en kruid met peper en zout. Snijd de asperges in drie a  vier stukken, leg ze naast elkaar op het bord, bestrooi met geplet ei en werk af met de garnalen.
Wijnadvies:
Bij dit gerecht zoek in naar een wijn die goed met het zilte van de garnalen combineert, of een wijn die iets boterigs heeft.
Muscadet Clos des Allees
Chablis Premier Cru Vaulorent

Verified by MonsterInsights