De Bacchante

Avocado-Komkommersoep met zeewier

Avocado-Komkommersoep

‘Een recept van www.zeewaar.nl

4 personen

Ingrediënten:
1 komkommer gepeld en in stukjes
2 avocado”s geschild en in stukjes
225 ml water met een halve bouillon blok (groente of kip) opgelost
225 ml yoghurt
Halve theelepel citroenrasp
1 eetlepel citroensap
1 gedroogde chilipeper (zonder de zaadjes) fijn versnipperd
1 theelepel grof zeezout
¼ theelepel (vers) gemalen peper
2 theelepels Zeeuwse Royal Kombu (Bruinwier, suikerwier, (Saccharina Latissima)
(optioneel: 100 gram Hollandse Garnalen)


Houdt een paar kleine blokjes avocado en komkommer apart (garnering) en zet afgesloten in de koelkast. Hou ook 1 theelepel Zeeuwse Royal Kombu achter de hand. Zorg ervoor dat het bouillonblokje goed is opgelost in het water. Was de citroen goed zodat het waslaagje eraf is voordat je deze raspt. Mix alle ingredienten tot een egale soep met de blender. keukenmachine of staafmixer. Als je garnalen toevoegt, kun je die er nu doorheen scheppen. Schenk het in (sap) glazen en dek af met plastic folie. Zet minimaal een half uur in de koelkast voordat je het serveert. Haal het uit de koelkast en leg de apart gehouden stukjes komkommer en avocado er voorzichtig op. Verdeel tot slot de laatste theelepel Royal Kombu over de top van ieder glas. Klaar voor serveren.

Verified by MonsterInsights