De Bacchante

Vruchtensoep met wijn en citroenijs

Recept van Clos Saint Denis

Ingrediënten:

Soep van vruchten met wijn en citroensorbet

Voor de wijn
4 dl rode wijn (Languedoc, Corbières)
100 g kristalsuiker
1 vanillestokje
sap van 1/2 citroen
zestes van 1 citroen
sap van 1 sinaasappel
zestes van 1 sinaasappel
bolletjes roze peper
1 kruidnagel
5 cl crème de cassis
Citroen sorbetijs
Voor het fruit:
250 g aardbeien
250 g frambozen
250 g bosbessen
250 g braambessen
250 g rode bessen
1 dl frambozencoulis
muntblaadjes
zestes van sinaasappel
BEREIDING
Meng alle ingrediënten voor de wijnsoep in een steelpan en breng aan de kook. Laat daarna op een klein vuurtje nog een tiental minuten sudderen. Giet door een puntzeef en laat afkoelen. Haal de kroontjes van de aardbeien, verwijder de steeltjes van de frambozen, rits de rode bessen en was ze samen met de bosbessen en de bramen. Leg al dit fruit op een keukenhanddoek om te drogen. Snijd de aardbeien in vieren. Meng in een kom het fruit met de frambozencoulis en verdeel het mengsel over 4 grote glazen of 4 diepe borden. Giet er de koude wijnsoep over. Schep er telkens een bolletje citroensorbet op en garneer met wat zeste en een muntblaadje.

Wijnadvies:

Een dessertwijn combineert het beste met het nagerecht wanneer de wijn net iets zoeter is dan het gerecht.
Domaine Juchepie Coteau du Layon Faye “Quarts” 2011

Verified by MonsterInsights