De Bacchante

Gemarineerde coquilles met gerookte paling

 

Gemarineerde coquilles met gerookte paling
 
 
Peter Goossens
Een recept van chef Peter Goossens
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12coquilles
400 grgerookte paling
1/2citroen, het sap
1gelatineblaadje
300 grroom
5radijsjes, in fijne schijfjes
 waterkers – pourpier
 peper – zout
Voor de sojavinaigrette:
1 elsojasaus
1 elolijfolie
1/2citroen, het sap
 peper
Voor de bieslookroom:
250 mlroom
2 el bieslook, fijngehakt
1/2citroen, het sap
 peper – zout

Bereiden:

Maak de gerookte paling schoon, gebruik 100 gram om er mooie dobbelsteentjes van te snijden.

Doe de overige 300 gram in de cutter. Voeg het sap van een halve citroen, een geweekte gelatineblaadje en 300 gram licht opgeklopte room toe. Kruid met peper en zout. Doe de palingmousse in een spuitzak en leg in de koeling.

Maak de sojavinaigrette en de bieslookroom.

Snij de coquilles in fijne plakjes.

Serveren:

Neem een plat bord, spuit hier een laagje van de palingmousse op. Schik de plakjes coquille er mooi bovenop. Kruid met peper en zout. Werk af met de blokjes paling, de schijfjes radijs, een lepeltje haringkaviaar en verse kruiden (waterkers, pourpier, …). Besprenkel net voor het serveren met de sojavinaigrette en de bieslookroom.

wijnadvies:

Dit frisse gerecht verdient een frisse wijn. Ik kies voor een Chablis.

Verified by MonsterInsights