De Bacchante

Tartaar van langoustines

‘Uit gezonde Gastronomie van bij Ons”

Restaurant Arenberg

langoustines
4 grote langoustines,
2 zeer dunne plakjes wit brood,
4 kroepoekjes,
kervel
Pel de langoustines, maak ze schoon en hak ze fijn. Breng de tartaar op smaak met peper, zout en wat olijfolie. Maak er een kleine hamburger van met bovenop een plakje brood.\r\nKleur ze even aan in olijfolie op de broodkant. Leg er een kroepoekje op en garneer met een takje kervel.
tonijn
100 g sushirijst,
2 dl water,
1 eetlepel sushivinaigrette (zoete en gezouten rijstazijn),
120 g filet tonijn,
2 blaadjes nori ( gedroogd zeewier)
Breng de sushirijst met het water en wat zout aan de kook en laat het 5 minuten koken. Laat het daarna onder deksel 15 minuten gaar stomen. Koel de rijst al roerende af met een scheut sushi vinaigrette. Kleur de tonijn kort aan, kruid met peper en zout en snijd ze doormidden. Snijd de helft in staafjes. Leg een norivelletje op een snijplank en verdeel er de rijst over. Leg in het midden een reepje tonijn en maak er een rol van. Snijd de rol in cilinders.
saus
zure room,
wasabi
Maak een saus van zure room met wasabi.
sfeer van soja
½ l sojasaus,
½ l water,
3 g Xantana,
20 g gluco,
1 l gedistilleerd water;
5 g Algin
Maak een bad van het gedistilleerd water en de Algin. Meng de rest van de ingredienten en laat het mengsel met een lepeltje in het bad zakken. Haal ze er na 3 minuten uit en bewaar ze in de sojasaus. Zet de tartaartjes op de borden met daarnaast een sushirol en een stuk tonijn. Druppel de saus op de borden en zet in iedere druppel een roze peperbes. Leg op de sushi een sojasfeer en twee ernaast.
Wijnadvise:
Riesling
Muscadet Clos de Allées

Verified by MonsterInsights