De Bacchante

Salade van bloedsinaasappel

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • zeste van 1 bloedsinaasappel

    Salade van bloedsinaasappel

  • 1 dl water
  • 2 klontjes suiker
  • 2 stukjes gekonfijte gember
  • 2 eetlepels grenadinesiroop
  • 4 bloedsinaasappels
  • 1 sinaasappel
  • 1 roze pompelmoes
  • 2 clementines
  • 6 grote witte druiven, geschild, in
    tweeën gesneden en ontpit
  • 40 g kristalsuiker (of meer,
    afhankelijk van de zuurgraad van
    het fruit)
  • 4 mooie bollen citroensorbetijs of vanille-ijs

Voorbereiding:
1 Snijd de zeste van bloedsinaasappels in fijne julienne.
2 Doe het water met de grenadinestroop, de klontjes suiker, r fijngehakt stukje
gekonfijte gember en de julienne van bloedsinaasappelzeste in een pan en breng
aan de kook. Laat gedurende r uur op een zacht vuur konfijten. Voeg indien
nodig een scheutje water toe tijdens het kookproces.
3 Schil de sinaasappel, de pompelmoes en de clementines en verwijder het wit
tot op het vruchtvlees, ook bij de bloedsinaasappels. Snijd de partjes tussen de
vliesjes uit en doe in een kom. Duw het sap uit de membranen om al het sap te
recupereren.
4 Hak het overige stukje gekonfijte gember fijn en doe samen met de kristalsuiker
en de druiven bij het citrusfruit. Meng voorzichtig en zet apart.
Afwerking:
5 Schik de partjes citrusfruit in de vorm van een roos in vier_ diepe borden en
verdeel het sap erover.
6 Bestrooi met de goed uitgelekte gekonfijte zeste en houd wat apart voor het ijs.
7 Schik de bollen vanille-ijs in het midden en versier met de rest van de zeste.
Een eenvoudig nagerechtje, smakelijk en verfrissend . Voor het einde van de winter.

Wijnadvies:

De verstokte wijnliefhebber zal hier een dessertwijn van Domaine Juschepie erg lekker bij vinden. De Chenin duif vind ik erg lekker bij dit dessert wegen de zoetheid die in balans is met frisse zuren.

Verified by MonsterInsights