De Bacchante

Passievrucht Soufflé met Vanille

INGREDIENTEN

VOOR 6 SOUFFLÉ

Voor de banketbakkersroom

    • 13 cl melk
    • 1 vanille stokje (vanille de Tahiti)
    • 40 g de eigeel
    • 130 g poedersuiker
    • 5 g meel
    • 5 g maizena
    • 280 g eiwit

Voor de gelei van Passievrucht

  • 30 g poedersuiker
  • 2 g appel pectine
  • 6,5 cl passievruchtensap
  • Boter en suiker voor de vormen

Voor de banketbakkersroom, Breng de melk aan de kook en laat daarin het vanille stokje trekken (vanillestokje opsnijden het merg uit het stokje krabben en bij de melk doen). Klop het eigeel met een mixer totdat het licht van kleur wordt met 20 gram suiker. Voeg daarna onder voortdurend kloppen het meel en maismeel toe. Houd niet op met kloppen en voeg langzaam de vanille melk bij het eigeel mengsel. Gaar dit mengsel 3 a 4 minuten op een zacht vuur   (laat niet aanbranden) en zet weg. Klop het eiwit tot schuim en voeg er de suiker bij. Klop het eiwit niet te stijf. Voeg een derde van het eiwit bij de banketbakkersroom en spatel het er voorzichtig doorheen. (niet kloppen met de mixer) Spatel daarna voorzichtig de rest er doorheen. Voor de gelei van Passievrucht, meng de suiker en de pectine. Breng het passievruchtensap aan de kook en voeg het suiker-pectine mengsel toe. Laat dit mengsel 4 a 5 minuten zachtjes koken en houdt niet op met roeren Verwarm de oven voor op 175°C  Vet de 6 soufflévormpjes in met boter en bestrooi de randen met suiker. Leg een lepel passievruchtgelei op de bodem van iedere vorm. Doe het banketbakkersroom-eiwitmengsel hier bovenop en strijk glad. Bak de soufflés gedurende 6 a 7 minuten in de oven en dien onmiddellijk op.\r\n

Wijnadvies:

Sauterne Rayne Vigneau

Verified by MonsterInsights