De Bacchante

Kreeft geweld in Arbequina-olie, ceviche van coquilles en een salsa van datterinitomaatjes

Kreeft

  • 4 x 80 g gekookt kreeftenvlees in plakjes gesneden
  • 4 dl Arbequina olijfolie

Ceviche van coquilles

  • 4 coquilles, in blokjes gesneden
  • 1 el fijngesneden koriander
  • ½ Spaanse peper (zonder zaad) heel fijn gesneden
  • 1 snufje limoenrasp
  • snuf zeezout
  • Sap van 1 limoen
  • snufje rode cambodjaanse peper
  • ½ dl Arbequina olijfolie

Salsa van Datterini-tomaten

  • 3 datterini-tomaten
  • 1 Banaansjalot,
  • teen knoflook, gesnipperd
  • Zeezout
  • zwartepeper
  • 3 takjes dragon
  • 3 blaadjes basilicum, fijngesneden
  • ½ dl witte balsamico
  • 2 dl Arbequina olijfolie

Kreeft

Verwarm 4 dl olijfolie in een steelpan tot 40° C. Leg het in plakken gesneden kreeftenvlees in de olie en laat het hier 3 à 4 minuten in wellen. Haal het kreeftenvlees uit de pan en houd het warm.

Ceviche van coquilles

Doe voor de ceviche de in blokjes gesneden coquilles in een mengkom, samen met de koriander, limoenzestes en de Spaanse peper. Meng de ingredienten lichtjes door elkaar en voeg dan peper en zout toe en meng weer. Voeg het limoensap toe en beetje bij beetje de olijfolie, het mengsel -moet mooi aan elkaar blijven zitten .

Tomatensalsa

Ontvel de tomaatjes en snijd ze in blokjes. Meng met de knoflook en de sjalot. Voeg peper en zout toe, daarna dragon, basilicum, balsamico en als laatste de olijfolie.

Afwerking

Plaats een steker op het bord en vul met de ceviche, druk licht aan. Haal het kreeftenvlees uit de pan, droog met keukenpapier en leg op de borden. Maak het bord of met 2 a 3 lepels salsa en bijvoorbeeld een paar gefrituurde basilicumblaadjes

Wijnadvies:

Chablis premier cru Fourchaume

Luneau Papin Muscadet L d’Or

Verified by MonsterInsights