De Bacchante

Sint-Jakobsmosselen met oester “Eloïse”

Uit Carnet de Cuisine van Stephane Buyens href=”http://www.hotelfox.org/” target=”_blank”>Hostellerie Le Fox
8 Jakobsmosselen
50 gr gepelde garnalen
4 oesters ( vocht bewaren)
3 el olijfolie
verse kruiden dille, kervel basilicum, Shiso etc
zwarte peper uit de molen en grof zeezout
sap van 2 limoenen
1 el honing
bosje enoki paddenstoelen
Snijd de mosselen horizontaal in dunne plakjes. Open de oesters, haal ze uit de schaal en bewaar het vocht. Hak fijn.Maak met oestervocht, olijfolie, honing en limoensap de dressing. Meng de gehakte oesters en de tuinkruiden tot een salade. Schep wat van deze salade op een bord, strooi er de garnalen over en dresseer hierop de Jakobsmosselen. Garneer met enoki, kruid met peper uit de molen, grof zeezout en lepel er de dressing over.
Eloise is het dochtertje van Stephane Buyens: Ik heb deze frisse, speelse creatie genoemd naar mijn oogappel. Je kunt er apart een capucino bij serveren van jonge bladspinazie (soep van spinazie, kippen bouillon, boter, peper en zout), afgedekt met een lepetje licht opgeklopte room’.

Verified by MonsterInsights