De Bacchante

Rillet van krab

Rillet van krab.

Rillette van krab

Rillette van krab

voor: 4 personen uit het boek “Gezonde gastronomie van bij ons” Restaurant Ostendqueen
Ingredienten
1 dl kreeftensoep
1 dl cognac
2 gelatine blaadjes
2 knoflookteentjes
1 lepel dragon blaadjes
600 gr krab (gaar)
sap van 1 citroen
1 lepel gehakte peterselie
3,5 dl room
8 plakjes gerookte zalm
haringkuit
minikress
½ komkommer
2 roze pompelmoes
Stap voor stap
Breng de cognac aan de kook en flambeer. Kook in tot de helft en voeg er de kreeftensoep, gehakte knoflook en dragon aan toe en reduceer opnieuw tot de helft voeg de helft van de krap toe en los erin de geweekte gelatine in op. Kook 5 min, giet het in een kom en voeg de rest van de krant toe. Koel af. voeg het citroensap en de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Klop de room lobbig en spatel door de krab. Snijd de komkommer in de lengte in dunne plakken en bekleedt hiermee de binnenkomt van de ringen. Giet het krabmengsel in de ringen. Snijd de Zalm in schijven even groot als de ringen en leg op de krab. Verwijder de ringen en garneer met minikress en de uitgesneden partjes pompelmoes.
Le conseil du sommelier:
Domaine Mochel Riesling
Domaine Eric Morgat Fides

Verified by MonsterInsights