Een recept van Anne-Sophie Pic https://anne-sophie-pic.com/
Voor 6 personen.
Bereidingstijd: 30 min
Kooktijd: 35 min
– 300 gr rabarber – 1 citroensap
– 60 g suiker – 1 eierdooier – 40 g poedersuiker
80 g mascarpone – 100 g room
250 g aardbeien
Was de rabarber en snijd hem in kleine stukjes. Doe de rabarber in een steelpan met de suiker en het citroensap en kook op een laag vuur gedurende 30 tot 35 minuten. Zet op een koele plaats.
Klop de slagroom op met de eierdooier en de poedersuiker. Voeg de mascarpone toe en spatel als laatste voorzichtig de room erdoor. Zet het mengsel in de koelkast.
Snijd de aarbeien in stukjes, doe de helft bij de rabarbercompote en meng de andere helft tot een coulis. Doe een beetje aardbeiencoulis in een kom, gevolgd door de mascarponecrème en ten slotte de rabarber- en aardbeiencompote.
Werk af met de aardbeiencoulis.
Serveer het dessert met biscuitkoekjes, gekocht bij uw plaatselijke bakker.