De Bacchante

Sabayon met sinaasappel

1 vanillepeul
750 g volle melk,
6 eierdooiers,
275 g suiker
Breng de melk met de gespleten vanillepeul aan de kook. Klop de dooiers en de suiker luchtig enbijna wit (ruban). Meng de melk met de eieren en roer op een zacht vuur tot er een binding ontstaat.Haal direct van het vuur en klop koud. Zet een nacht in de koeling en draai in de machine tot ijs.
sabayon
1/2 l volle melk,
100 g suiker,
1 vanillepeul,
130 g suiker,
7 eierdooiers,
2 cl Glenkincjie Lowland Single Malt whisky 10 jaar\
Breng de melk met 100 g suiker en de gespleten vanillepeul aan de kook en laat trekken. Klop een ruban\r\n(dik lint) van de dooiers en de 130 g suiker. Voeg de warm gezeefde melk en de whisky toe. Klop de sabayon tot er een binding ontstaat (78°C), haal direct van het vuur en klop koud.\
sinaasappel
3 sinaasappels
Schil de sinaasappels zo dik dat het vruchtvlees net zichtbaar wordt. Snijd de partjes nu tussen de vliezen weg.
hazelnoot
100 g witte hazelnoten,
20 g suiker
Hak de hazelnoten in stukken en bruin in een tefalpan. Bestrooi met de suiker en stort op een ingevette bakplaat. Laat afkoelen en maal in de cutter klein.
serveren
Leg de partjes sinaasappel in de borden en bestrooi met de hazelnootstukjes. Bedek met de koude sabayon en gratineer onder de grill. Leg een bol ijs in het midden. Wilt u de garnering maken zoals op de foto koop dan bij een speciaalzaak invertsuiker. Laat die smelten en trek met een ring een vorm zoals op de foto’s. Wees erg voorzichtig want het is extreem breekbaar.
wijnadvies:
Domaine Juchepie Les Quarts
Domaine Juchepie Quintessence
Chateau de Rayne Vigneau

Verified by MonsterInsights