De Bacchante

Lasagne van tonijn en kalfsmuis

alternatieve Vitello Tonato
Ingredienten voor 4 personenVitelloTonato
200 g gebraden kalfsmuis,
200 g yellowfin tonijn,
4 eetlepels crè¨me fraiche
1 eetlepel truffelsalsa,
diverse sla- en kruidensoorten,
nolijfolie,
8 crostini.
Voor de saus:
visgraten,
4 sjalotjes,
8 peperkorrels,
2 dl Champagne azijn
5 dl witte wijn,
500 g roomboter.
Zet voor de saus de graten op met koud water, breng aan de kook, schuim af en giet door een fijne zeef. Snijd de sjalotten zeer fijn, voeg toe, evenals de azijn en de peperkorrels. Laat tot de helft inkoken, voeg de witte wijn toe, laat tot 2/3 inkoken en giet door een fijne zeef. Zet terug op het vuur, voeg de boter toe en schuim zeer luchtig op met de staafmixer. Snijd de kalfsmuis en de tonijn in zeer dunne plakken, in dezelfde maat als de crostini (vierkant). Meng de creme fraiche met de truffelsalsa en breng op smaak. Bouw nu een torentje op met achtereenvolgens de tonijn, creme en kalfsmuis, tot de gewenste hoogte is bereikt. Plaats twee lasagnes op een bord, maak de kruiden en sla aan met olijfolie en plaats op de lasagne. Maak het gerecht af met de schuimige saus en enkele op smaak gebrachte babytomaatjes.
Wijnadvies:
Domaine Nathalie et Gilles Fevre Premier Cru Vaulorent

Verified by MonsterInsights