De Bacchante

Kastanjecreme met brie

Kastagnecreme met brie

50 g boter
1 fijngesneden ui
100 g gerookt buikspek
800 g kastagne
1,6 l kippenbouillon
400 g slagroom
zout,peper
Toost met brie
8 sneetjes boerenbrood
1/4 de brie de Meaux
zeezout
olijfolie
Kastanjecrème
Smelt de boter in een pan en laat de ui en in blokjes gesneden buikspek zweten zonder te kleuren. Voeg de schoongemaakte kastanjes toe en laat 5 minuten zweten. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook; voeg vervolgens de room toe. Zout en peper licht en laat 30 minuten garen. Maak fijn met de staafmixer en zeef. Breng zo nodig op smaak met zout en peper. Toost met brie. Doe het brood in een ovenschaal besprenkel met olijfolie en leg er plakjes brie op. Bak 5 minuten in een hete oven van ongeveer 230 °C’

Verified by MonsterInsights