De Bacchante

Kwartet van Zomerkoninkjes

Restautant Escouzy
aardbeienijsaardbeien
150 g volle melk,
150 g room,
80 g procrema (kunt u thuis weglaten),
200 g suiker,
50 g dextrose (of I00 g suiker),
500 g aardbeien,
sap van I citroen
Pureer de ingredienten 30 seconden op snelheid 8 in de Thermomix. Vries de massa in blokjes in. Pureer de blokjes vlak voor het serveren op de hoogste snelheid.
parfait van aardbeien
50 g water,
170 g poedersuiker
sap van 1 citroen,
merg van 1 vanillestok,
4 eierdooiers,
450 g room,
200 g aardbeien
Pureer de aardbeien 10 seconden op snelheid 10 in de Thermomix. Doe de puree in een kom. Snijd de vanillestok doormidden en schraap het merg eruit. Doe het merg met het water, citroensap en de poedersuiker in de Thermomix en verwarm 6 minuten op 100°C bij snelheid 3. Laat afkoelen tot 70°C. Voeg de eierdooiers toe en verwarm 5 minuten op 80°C bij snelheid 6. Klop nog een 5 tal minuten op stand 5 zonder verwarming. Doe het mengsel in een ruime kom en was de mengbeker af. Zet de vlinder op het mes. Doe de room in de mengbeker en klop deze op snelheid 4 bijna stijf. Meng de room en 90% van de aardbeienpuree voorzichtig door elkaar. Verdeel de rest van de aardbeienpuree over de glaasjes. Doe de parfait in een spuitzak en spuit hiermee de glaasjes vol. Zet ze in de diepvries.
schuim van aardbei
400 g aarbeien,
40 g procrema (kunt u thuis weglaten),
100 g griessuiker;
sap van 1 citroen
Pureer de ingredienten 20 seconden op snelheid 8 in de Thermomix. Zeef het mengsel door een zeer fijne zeef. Giet het mengsel in de Thermowhip en zet er 2 gaspatronen op. Voor gebruik kort en krachtig schudden.
aardbeien met zwarte peper en balsamico
500 g aardbeien,
sap van 1 citroen,
enkele druppels Balsamico,
1OO g griessuiker,
zwarte peper uit de molen
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in schijven. Meng ze voorzichtig met het citroensap, balsamico, griessuiker en de zwarte peper. Verdeel over 8 glaasjes en garneer met een takje munt.

Verified by MonsterInsights