Uit Chefs, Saveurs Champagne, een recept van Thierry Voisin, Les Saisons, Imperial Hotel Tokyo
INGREDIËNTEN Voor 4 personen
Voor de rijst:\r\n
- 48 gr dessertrijst
- 80 gr kokos puree
- 160 gr melk
- 12 g suiker
- 1 g groene peper.
Voor de mangopate:
- 100 ml Mangosap
- 15 gr Mangopuree
- 4 eetlepels mangolikeur (Passoa)
- 3 gr agar agar
voor de kokossorbet:\r\n
- 1 kg kokospuree
- 100 gr water
- 300 gr sorbetsiroop
- 50 g kokoslikeur (Malibu)
Voor de garnering:
chocolade pijpjes
De rijst.
Meng de ingredient en verwarm deze gedurende 3 uur op 85°C.
De Mango paté
Meng de ingrediënten en verwarm tot kookpunt. Laat afkoelen in een ondiepe schaal zodat er makkelijk rechthoekige vellen uitgesneden kunnen worden. Rol 4 kleine rechthoekjes op en bedek met een dun laagje suiker voor de garnering. Kokossorbet. Maak eerst de sorbet siroop. Verhoudingen: 1 liter water op 1 kilo suiker. Meng de kokospuree met 100 gr water en de liqueur. Voeg hieraan 300 gr sorbetsiroop toe. Doe dit mengsel in de ijsmachine.
schik al volgens op de borden
Wijnadvies:
Sauterne: Rayne Vigneau
Gewurtztraminer: Vendange tardive‘,