De Bacchante

Aardbeien met munt

INGREDIENTEN Voor 10 glaasjes

  • 250 gr aardbeien
  • 1 doosje bosbessen of rode bessen
  • 1 bosje munt
  • 2 blaadjes gelatine
  • 25 gr poedersuiker
  • 20 cl slagroom
  • 150 gr panacotta
  • lange vingers

Was de aardbeien en maak schoon. Pureer de helft van de aardbeien. Verwarm de puree met de suiker en 2 blaadjes munt. Voeg 2 blaadjes gelatine toe als de puree bijna kookt en los op. Breek de lange vingers in stukjes en leg ze op de bodem van ieder glaasje. bedek met panacotta, doe hier een laagje aardbeienpuree op. Zet de glaasjes voor minimaal een uur in de koeling. Vul de glaasjes met in vieren gesneden aardbeien en de bessen en versier met in reepjes gesneden muntblaadjes.

Wijnadvies:

Riesling: Vendange tardive

Verified by MonsterInsights