De Bacchante

Zonnevis, met mesheften, gedroogde tomaten en chorizo

uit het boek “Chefs, Saveur, Champagne”SaintPierre
Ingredienten
Voor 4 personen
Voor de zonnevis
4x 200 g zonnevis
Voor de mesheften
500 gr mesheften
20cl droge witte wijn
1 wortel
1 ui
1/2 prei
1 bouqet garni
30 cl slagroom
De Garnituur
2 slahartjes
8 schijfje chorizo
8 gedroogde tomaatjes
30 cl kalfsfond
Zonnevis: Leg de filets enkele minuten in de olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
De Mesheften:
Stoof de groenten. Voeg de mesheften toe en daarna de 20 cl witte wijn, Gaar 2 a drie minuten totdat de mesheften open gaan. Verwijder de ingewanden en snijdt in stukjes Kook de room in tot een dikke massa. Verwarm de mesheften in de ingedikte room met het vocht van de mesheften Maak de sla harten schoon, bewaar een paar blaadjes voor de presentatie. Stoof de sla in de olijfolie, voeg de helft van de chorizo en de gedroogde tomaat toe, die in kleine blokjes zijn gesneden. Bewaar de andere helft voor de versiering. Deglaceer met de kalfsfond Leg op de gestoofde sla met de mesheften en chorizo de zonnevis, maak af met de chorizo,slablaadjes en gedroogde tomaat
Le conseil du sommelier:
Domaine Huet Clos du Bourg
Domaine Eric Morgat Fides

Verified by MonsterInsights