De Bacchante

Chocoladetaart zonder bloem

Chocoladetaart zonder bloem
Chocoladetaart zonder bloem

De chocoladetaart zonder bloem is een taart die met pure chocola, boter en suiker gemaakt wordt, is een langs de hele kust van Aquitaine, van Bayonne tot Bordeaux geliefd recept. Iedere familie heeft een eigen versie, maar ze hebben alle gemeen dat er geen bloem in verwerkt wordt, zodat het resultaat een haast mousse-achtige taart met een heel zachte structuur is die zowel warm als koud met een custardroom opgediend kan worden.


200 g pure chocola
200 g zachte boter
200 g suiker
4 eieren, gescheiden

Verwarm de oven voor op 190°C. Beboter een cakevorm met een doorsnee van 22 cm. Verbrokkel de chocola en smelt hem boven een pan heet water. Voeg er de boter aan toe en roer met een spatel glad. Doe de helft van de suiker bij de eierdooiers en klop tot het mengsel blank ziet. Klop er de gesmolten chocola door. Klop de eiwitten tot zich zachte pieken vormen. Voeg er geleidelijk de rest van de suiker aan toe en klop tot het mengsel glad en glanzend is. Schep het voorzichtig met een rubber spatel door het chocolamengsel. Schenk de massa in de gereedstaande vorm en laat 40 minuten in de oven bakken of tot een in het midden gestoken breinaald er schoon uitkomt. Neem de taart uit de oven en laat hem 10 minuten staan toot u hem uit de vorm neemt. Dien hem warm, op kamertemperatuur, of gekoeld op.

Verified by MonsterInsights