De Bacchante

Reefilet met olijven, spitskool en abrikozen

Reefilet

ingrediënten
150 gr zwarte ontpitte olijven
\r\n1 eetlepels suiker\
zeezout
400 gr reefilet
olijfolie

Droog de olijven met keukenpapier, hak fijn; meng met de suiker en het zeezout. Paneer de filet met het olijvenmengsel braad aan in een koekenpan en gaar in de oven.

Spitskool

wildfond
50 gr slagroom
scheutje witte wijn
bosje platte peterselie
1 citroen (zestes en sap)
Snijdt de spitskool in de lengte in vieren, verwijder het hart. Snijdt fijn. Kook de wildfond, witte wijn en room in. Voeg de spitskool toe en laat 5 minuten garen. Hak de peterselie fijn. Breng de spitskool op smaak met zeezout, citroen en platte peterselie.

Abrikozen

4 abrikozen
1 eetlepel abrikozenjam
4 eetlepels sinaasappelsap
1/2 vanillestokje
Was de abrikozen en ontpit. Kook alle ingrediënten op een laag vuur.
Bewaar de vanillestokjes voor de opmaak

Opmaak

50 gr pecannoten
Olijfolie
een stokje zoethout
zeezout
takje peterselie
wildfond
Hak de pecannoten grof en kleur in een koekenpan met olijfolie. Kook de fond in, laat het zoethout 5 minuten meetrekken. Dresseer de borden zoals op de foto.\r\n\r\n
Wijnadvies:
Grande Escolha
St George d”Orques
Touriga National

Verified by MonsterInsights