De Bacchante

Baeckeofe van kip

met gekonfijte citroen en groenten in grote stukken, tajine stijl

VOOR 4 PERSONEN VOORBEREIDING : 30 MINUTEN

BEREIDINGSTIJD: 1 UUR

1 van ingewanden ontdane kip, geflambeerd en geplukt, 1,1 kg {equivalent van 1,7 kg

600 g aardappelen

Baeckeofe de vollaille de Bresse

8 kleine champignons

4 cherry tomaten

2 wortels

1 raap

1 courgette

1 kleine aubergine

1/4 knolselderij

4 lente-uitjes

1 prei

1 schijfje verse gember

20 cl droge witte wijn

20 cl kippenbouillon

3 teentjes knoflook

1 eetlepel ras el hanout

1 in zout ingemaakte citroen

1 laurierblad

1 takje tijm

1 takje rozemarijn

10 eetlepels olijfolie

250 g bloem

1 eetlepel arachideolie

zout en peper

Baeckeofe is een streekgerecht uit de Elzas, meesterschef Paul Haeberlin van Auberge de l”ill maakt hier een variatie op de traditionele baeckeofe met kip.

1. Schil de wortelen, rapen en selderij. Was de courgette, aubergine en tomaten. Verwijder de steeltjes van de tomaten en laat ze heel. Snij de wortelen, rapen wortelen, rapen, aubergine en selderij in grote stukken. Maak de sinaasappels schoon en maak de lente-uitjes en prei schoon. Verwijder het onderste deel van de champignonstengels en was ze snel. Snijd de prei in dikke stukken. Snijd de lente-uitjes doormidden. Schil de gember.

2. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dikke plakken. Breng op smaak met zout en peper. Voeg alle ingrediënten toe aan de aardappelen.  Voeg 5 eetlepels olijfolie toe, meng en leg het op de bodem van de bakpan.

3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kruid de kip met peper en ras el hanout. Pel de teentjes knoflook. Vul de binnenkant van de vogel met met de laurier, tijm, rozemarijn en knoflook.  Leg de vogel boven op de groenten. Giet de witte wijn en witte wijn en kippenbouillon in de pan. Snijd de geconserveerde citroen in vieren en voeg ze toe aan de de pan. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Doe het deksel erop.

4. Meng de bloem met 10 cl water en de arachideolie tot een zacht deeg. vorm een snoer en plak die rond het deksel en de pan om het deksel af te sluiten. Plaats in de oven en bak gedurende 1 uur.

Om te serveren, breek je de deegrand af en breng je de pan naar de tafel. Verwijder het deksel voor het oog van de gasten.

Verified by MonsterInsights