De Bacchante

Verse vijgen uit de oven

http://chefdamien.750g.com/figues-roties-toute-simple

INGREDIENTENfiguesroties

  • verse vijgen
  • rietsuiker
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • piment d”Espelette
  • Een blauwe kaas (Gorgonzola, Roquefort, Cabrales of een fourme)

Verwarm de oven voor op 200°C Was de vijgen en maak droog. Verwijder de steeltjes van de vijgen. Snijdt een kruis in de vijgen tot 2/3 van de vrucht. Doe de vijgen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, een beetje rietsuiker, en zeezout. Gaar de vijgen ongeveer 12 minuten in de oven. Serveer ze lauw. Voor extra smaak vult u de vijgen met blauwe kaas voordat ze in de oven gaan.

Wijnadvies:

Riesling: Vendange tardive
Vintage Port: Messias 2003

Verified by MonsterInsights