De Bacchante

Zeeuwse platte oesters au Champagne

INGREDIENTEN:

Zeeuwse platte oesters met champagne

Zeeuwse platte oesters met champagne

24 platte Zeeuwse oesters
25 dl Champagne
4 dl opgeklopte room
peper en zout
boter
250 g jonge bladspinazie
Maak de oesters open, haal ze uit de schelp en bewaar ze in hun vocht Houd de schelpen apart. Stoof de spinazie aan in boter. Kruid licht Laat de champagne tot 1/3 inkoken en werk op met de room. Leg in elke schelp een toefje spinazie. Leg hierop een oester. Lepel hierover wat champagnesaus en gratineer onder de salamander of in de oven. Als de saus lichtjes goudbruin kleurt, zijn de oesters klaar. Tip: dit klassieke gerecht kan ook worden bereid met creuses, maar\ die hebben niet de fijne smaak van de platte Zeeuwse oester
wijnadvies:
Champagne Tarlant
Champagne Max Cochut
Chablis
Muscadet

Verified by MonsterInsights