4 Williams peren
RIJSTPUDDING
100 g rijst½ l melk
8 zoethoutstokjes
80 g suiker
2 dl room
POCHEERSIROOP VOOR PEREN
5 dl witte wijn
1 l water
1 vanillestokje
sap van 1 citroen
sap van 1 sinaasappel
1 citroenschil
1 sinaasappelschil
300 g suiker
KARAMELSAUS
150 g suiker
1 dl water
1 vanillestokje
Schil de peren en boor het klokhuis eruit. Pocheer de peren in de pocheersiroop en laat ze erin afkoelen.
POCHEERSIROOP
Schraap het vanillemerg uit het stokje.
Doe alle ingrediënten in een pan en laat de siroop een half uur zachtjes koken.
KARAMELSAUS
Kook de suiker met enkele eetlepels water tot de suiker begint te kleuren. Neem de pan van het vuur en voeg voorzichtig het resterende water toe. Zet de pan terug op het vuur en kook de saus even door. Roer de vanillemerg uit het stokje erdoor en laat de saus afkoelen.
RIJSTPUDDING
Kook de rijst met de melk met het zoethout gaar. Verwijder de zoethoutstokjes. Roer de suiker door de rijst en laat de rijst afkoelen. Klop de room lobbig en spatel 1/3 deel voorzichtig door de rijstpudding.
Herhaal dit nog 2x tot alle room is verwerkt.
Verdeel de pudding over 4 borden. Giet de karamelsaus rond de pudding. Zet de peer op de pudding.