De Bacchante

Zoethoutrijstpudding met gepocheerde Williams peer en heldere karamelsaus

4 Williams peren

RIJSTPUDDING

100 g rijst

½ l melk

8 zoethoutstokjes

80 g suiker

2 dl room

 

POCHEERSIROOP VOOR PEREN

5 dl witte wijn

1 l water

1 vanillestokje

sap van 1 citroen

sap van 1 sinaasappel

1 citroenschil

1 sinaasappelschil

300 g suiker

 

KARAMELSAUS

150 g suiker

1 dl water

1 vanillestokje

 

Schil de peren en boor het klokhuis eruit. Pocheer de peren in de pocheersiroop en laat ze erin afkoelen.

 

POCHEERSIROOP

Schraap het vanillemerg uit het stokje.

Doe alle ingrediënten in een pan en laat de siroop een half uur zachtjes koken.

 

KARAMELSAUS

Kook de suiker met enkele eetlepels water tot de suiker begint te kleuren. Neem de pan van het vuur en voeg voorzichtig het resterende water toe. Zet de pan terug op het vuur en kook de saus even door. Roer de vanillemerg uit het stokje erdoor en laat de saus afkoelen.

 

RIJSTPUDDING

Kook de rijst met de melk met het zoethout gaar. Verwijder de zoethoutstokjes. Roer de suiker door de rijst en laat de rijst afkoelen. Klop de room lobbig en spatel 1/3 deel voorzichtig door de rijstpudding.

Herhaal dit nog 2x tot alle room is verwerkt.

 

Verdeel de pudding over 4 borden. Giet de karamelsaus rond de pudding. Zet de peer op de pudding.

 

 

Verified by MonsterInsights