De Bacchante

Escargots met Shiitake paddenstoelen

‘(Recept Hyo Nam Park Seaosons Seoul)
INGREDIENTEN

Escargots met Shiitake paddestoelen

Escargots met Shiitake paddestoelen

Voor 4 personen
40 g escargots
Boter
40 g fijngehakte uien
20 g gehakte knoflook
8 cl pastis
16 cl rode wijn
200 g champignons gehakt tot duxcelles
2 soeplepels gehakte peterselie
2 geklopte eieren
120 g shiitake
zout en peper uit de molen
voor de tijm saus
15 g boter
1 soeplepel gehakte uien
1 koffielepel gehakte knoflook
12 cl melk
een snuifje verse tijm
2 soeplepels gehakte peterselie
zout en peper uit de molen
Bak de escargots in de boter met de gehakte uien en de knoflook ongeveer 2 min. Doe er de pastis en de rode wijn bij en laat dit nog ongeveer 2 min doorkoken. Bak de duxcelles in een beetje boter en voeg het aan de escargots toe. Voeg de gehakte peterselie en de eieren toe, breng op smaak met zout en peper. Bak de shiitake paddenstoelen en snijd ze in lange plakken. Verwarm de oven voor op 250°C. Smeer vier ronde vormpjes met boter in en schik daar de shiitake in, doe hier het ei en escargot mengsel bij. Bak dit 15 min  au bain-marie . Voor de tijm saus: Doe de boter in een pan en bak de gehakte ui en knoflook ongeveer 2 min. Voeg de melk en tijm toe en laat 2 min trekken. Kook deze saus in en voeg de gehakte peterselie toe. Breng op smaak . Giet de saus op de borden en doe hier de gebakken escargots en shiitake in.

Le conseil du sommelier:

Domaine Henry: Saint George d”Orques

Verified by MonsterInsights